pondělí 1. března 2010

Švihadlo - zážitek ohlušujícího charakteru

Mr. Cocoman & The Solid Vibes
Jako předkapela se na podiu se objevila jako první tahle parta. Solid Vibes hrají solidní ragga a Mr. Cocoman, bývalý zpěvák skupiny Vokokos, tomu všemu nasazuje korunu. Sice moc nemám rád jeho projev, protlačování jeho názorů, styl jeho komunikace s publikem, ale když zpívá, tak je zkrátka dobrej. A zpěv tady šlo především. Na rozjezd před Švihadlem víc než dobrý, jen to bylo hodně, ale fakt hodně nahlas.

Švihadlo
O Švihadlu se právem říká, že je to legenda české reggae scény. Už před rokem mě o tom přesvědčili a letos mě v tom jen utvrdili. Jsou vážně dobří. Tentokrát byli snad ještě lepší než minule. Možná je to tím, že přibyly dvě vokalistky, který to hezky podkreslovaly a navíc měly dobře secvičenou choreografii, tak bylo i na co koukat. Nehledě na to, že jedna z nich byla dost pěkná.

Po hudební stránce nemám co vytknout a nazvučený to bylo oproti Cocomanovi dobře. Jejich písničky moc neznám, ale prý hráli hodně nových. Vůbec to nevadilo, i ty nový jsou dobrý. V první půlce koncertu hráli na rozjezd spíš pomalejší kusy, pak to ale rozbalili, zrychlili a konečně jsem si to začal pořádně užívat a užíval si to až do konce.

hodnocení: 7/10

2 komentáře:

  1. mé vzpomínky jsou lehce zamlženy jako ta společná fotografie. Na kultury musim zavést tvrdší limity. :T

    OdpovědětVymazat