čtvrtek 26. srpna 2010

Divadlo evropských regionů - den sedmý - neděle

Divadlo Drak, Hradec Králové - Do draku bez fraku
Divadlo drak uspořádalo jako každoročně venkovní přehlídku všech svých představení s názvem Do draku bez fraku. Byla to povedená taškařice, téměř nepřetržitý proud zábavy, protože z každého představení vybrali to nejzajímavější a nejvtipnější.

Za všechny uvedu jednu scénku, která mi opravdu utkvěla v paměti. Herci byli oblečení do kuchařského a před sebou na stolech měli nádobí. Na něj začli různě ťukat a klepat, až z toho vznikla písnička. No a pak vytáhli celý kuřata a na tu písničku s nima začli cvičit aerobic.

hodnocení: tohle hodnotit nebudu, není to celý představení


Studio HaDivadla, Brno - Banderas je Banderas
Představení ve kterém vystupují jen Jiří Jelínek a Tomáš Sýkora a harmonikářka, pojednává o dvou zlodějích, kteří se potkají v trezoru, který se oba rozhodli vyloupit. Ten se za nimi ale zavře a oni neví, jak se dostat ven. Nejprve se dohadují, čí je vlastně lup, později ale začnou řešit, jak se dostat ven a jak vyřešit problém s ubývajícím množstvím vzduchu.

Tady se začne děj rozjíždět a s ním i lehce surrealistické a nepochopitelné vložky, takové jaké umí jen Jirka Jelínek. Celá hra je dost vtipná, je tu spousta Jelínkovského humoru, a to jak slovního, tak i situačního. Jako vždycky došlo v jeho podání i na improvizaci, ve který je jako ryba ve vodě.

hodnocení: 9/10

Žádné komentáře:

Okomentovat