čtvrtek 27. května 2010

Jelení loje a Střídmí klusáci v kulisách višní

Jelení loje
V krátké době byla tohle druhá ženská pěvecká kapela. Pětici zpěvaček tu sice doplňoval kytarista (z Klusáků) a příležitostný zpěvák, ale nejvíc práce odvedly stejně holky. V porovnání s Yellow sisters nezpívaly tak skvěle, přišlo mi, že občas jim to trošičku ujelo, ale jinak dobrý.

Oproti Yellow sisters sbíraly body zase jinde. Taky měly secvičené choreografie, taky měly téměř jednotné oblečení (černé, stylizované hezky do retra) ale jejich projev byl celkově živější, veselejší a o dost zábavnější. Z části to bylo repertoárem, z části taky tím, že měly z hudby větší radost, víc ji prožívaly a hlavně hodně dobře komunikovaly s publikem. Repertoár Lojů se skládal převážně ze svižných swingových a jazzových amerických písniček. Za všechny například Mr. Sandman nebo slavný Lollipop, který ovšem zpívat nechtěly, tak ho naschvál zazpívali otráveně a znuděně. Sranda to byla.


Střídmí klusáci v kulisách višní
O Klusácích jsem už jednou psal a ještě psát budu, takže jen ve zkratce. Zpěv stojí za houby a lepší už to nebude, hudba je skvělá a doufám, že horší to nebude. Nejvíc mě na nich baví to nadšení s jakým do každého koncertu jdou. A taky texty, tam je vidět, že Jakub Foll to se slovy umí.


A jinak doporučuju, jestli se někdy vyskytnete v Hradci Králové, tak si tam zajděte do AC klubu. Aspoň na pivo/čaj, kdyby tam nebyla zrovna žádná akce. To je kulturní zážitek sám o sobě. Takovej klub se už jen tak nevidí.

hodnocení: 9/10
http://www.myspace.com/jeleniloje
http://www.myspace.com/526322614

Žádné komentáře:

Okomentovat