úterý 13. dubna 2010

Urband

Už dlouho se mi tohle trio naživo vyhýbalo, ale teď jsem ho dostihnul. Tři obyčejní chlapíci, tři obyčejné nástroje a spousta neobyčejné muziky. Jestli se dobře pamatuju, tak oni sami svoji hubdu nazývají pouliční šraml a myslim, že je to docela vystihuje. Sami koncertujou docela zřídka, spíš stojí na ulici a hrají lidem pro radost.

Tihle kluci dokážou na kytaru, basu a housle zahrát snad cokoli. Nejspíš nemají žádnou svoji písničku, ale velmi osobitým způsobem předělávají všechno od Mackieho Messera přes Ódu na radost až po ruskou 5'nizzu. A předělávají moc dobře, má to drajv a šťávu. Nebyla písnička, u který bych se nudil. Většinu z nich mají dost rychlou (taky pár lidí roztančili, i když tam nebyl žádný parket), ale třeba takový Mackie Messer v reggae úpravě měl taky něco do sebe.

Co mě na nich překvapilo nejvíc, byl ale zpěv. U mikrofonu se postupně vystřídali všichni, ale přece jen měli jedhoho hlavního zpěváka. Byl to ten největší střízlík, ale hlas měl jako zvon a pusu jak vrata. Když ji poprvé otevřel, nevěřil jsem vlastním očím ani uším. Zpíval s obrovským nasazením a vůbec bych se nedivil, kdyby pár dní po vystoupení nemohl pořádně mluvit.

hodnocení: 9/10

Žádné komentáře:

Okomentovat