čtvrtek 8. října 2009

Ester Kočičková & Lubomír Nohavica

Ester Kočičkovou neposlouchám, neznám, nevěděl jsem, co od ní čekat. Jen jsem věděl, že na ni musím jít. Vyplatilo se. Na klavír ji doprovázel Lubomír Nohavica, který občas vypomohl i zpěvem. Ve svých textech nevyhýbá žádným tématům. Neušetřila Ivetu Bartošovou ani Karla Gotta (v písni O hezkých věcech zpívá Gott, ne Bůh, z připravované desky) nebojí se mluvit o nevymazlenosti žen a nezalekne se ani tématu menstruace a revoluční věčně suché vrstvy dry weave.

Zahrála prý hodně z jejích hitů, ale dala i nové kusy z připravované desky. Ta bude celá v dechovkovém duchu, a tak s Lubomírem Nohavicou předváděli zdatnou parodii na Evu a Vaška. Jednotlivé písně prokládala občas dost dlouhými průpovídkami, ale nutno říct, že velmi vtipnými a ani to vlastně nebylo na škodu. Je vidět, že to herečka a publikum si zkrátka dovede podmanit.

Celkovej dojem z koncertu mám dobrej, snad si i seženu nějaký její desky. I když se na jevišti tváří jako sebevědomá a vcelku nepřístupná žena, tak je to docela milá paní. Dokonce se s náma po skončení i vyfotila.

hodnocení: 8/10

Žádné komentáře:

Okomentovat