čtvrtek 17. prosince 2009

Vánoční koleda - zážitek trojrozměrného charakteru

Šel jsem na 3D film. A bylo to dobrý, i když to tak na začátku nevypadalo. Při úvodních titulcích byly použitý jen takový záběry, který měly ukázal, jak je to 3D úžasný. Trochu jsem se bál, že celej film bude postavenej hlavně na těhle efektech a děj půjde do pozadí. Tak se naštěstí nestalo a po úvodních titulcích už s efektními záběry šetřili a zacházeli docela rozumně.

Tvůrcům se podařilo navodit takovou hezky ponurou a temnou atmosféru, jen škoda, že ji hned rozbíjeli těmi nejotřepanějšími klišé animovaných filmů. Měli zůstat v ponurém tónu a nesnažit se z toho udělat srandovní animáč.

Po výtvarný stránce je to udělaný výborně, měli pěknou stylizaci, i když takovou jakoby skoro realistickou. Barevně hodně dobře udělaný, vypadalo to jako HDR fotky. Jim Carrey si tu zahrál asi pětiroli a v každé postavě je změněn téměř k nepoznání. Dá se poznat jen podle jeho typických gest a mimiky.

Moc pěkně udělanej film. Doporučuju se na něj podívat před Vánocema, mně třeba navodil úplně vánoční atmosféru. Příjemná záležitost.

hodnocení: 8/10

http://www.csfd.cz/film/235033-vanocni-koleda-christmas-carol-a/

Žádné komentáře:

Okomentovat